WhatsApp

Coneixem Jesús 1

4. Som fills! no esclaus

Sessió de Tabor

Si l’opció metodològica per al primer temps tenia com a eix vertebrador el testimoni personal en clau de primer anunci, en aquest segon temps l’objectiu consistirà a recollir tot el que ens hauran transmès de manera vivencial els testimonis i situar-ho en un context d’iniciació cristiana en clau adulta, apropant-se així a les veritats fonamentals de la fe i ajudant els pares i mares a descobrir amb més profunditat la persona de Jesucrist i la bellesa de l’evangeli. Per això, el contingut concret de les sessions d’aquest segon any pretén provocar una descoberta fonamental: l’íntim, profund i essencial vincle que existeix entre les experiències més específicament humanes que configuren la nostra quotidianitat (la por, la llibertat, el patiment, l’anhel d’una vida en plenitud, la necessitat de la comunitat...) i l’experiència de Déu i d’una vida il·luminada per la fe. Per aquest motiu, també resulta imprescindible iniciar els pares i mares a la vida de pregària, cosa que farem amb la participació quinzenal a l’Oratori.

Materials necessaris

-Oratori: Cal deixar la sala preparada. Les cadires disposades en forma de U al voltant d’una estora. Emig una Bíblia oberta i una espelma. Cal alguna imatge de Jesús crucificat o ressuscitat i una altra de la Mare de Déu. Igualment important és el sagrari.

-Cant meditatiu: Cal preparar el cant meditatiu. Es pot cantar No longer slaves de Jonathan David and Melissa Helser (Vídeo en anglès: https://www.youtube.com/watch?v=f8TkUMJtK5k). Existeix la versió en català a worship.cat Ja no sóc esclau (Vídeo en català:  https://worship.cat/cancons/c43/)

-Proclamació de la Paraula: A la Bíblia ha d’estar preparat el fragment: Guarició de la sogra de Simó (Mc 1,29-31)

-Gest simbòlic: Cal preparar un cordill d’uns tres pams per cada participant i unes tisores. Els cordills estaran disseminats al voltant de la Bíblia.

Metodología
  1. La preparació de la pregària
  2. La pregària del cor
  3. L'escolta de la Paraula
  4. La pregària personal
  5. Sortida de l'oratori
Subscriu-te ara i podràs accedir durant un any a tots els continguts digitals d'aquest nivell.
Compartir