Coneixem Jesús 1

8. Mireu com s'estimen!

Oratori

Si l’opció metodològica per al primer temps tenia com a eix vertebrador el testimoni personal en clau de primer anunci, en aquest segon temps l’objectiu consistirà a recollir tot el que ens hauran transmès de manera vivencial els testimonis i situar-ho en un context d’iniciació cristiana en clau adulta, apropant-se així a les veritats fonamentals de la fe i ajudant els pares i mares a descobrir amb més profunditat la persona de Jesucrist i la bellesa de l’evangeli. Per això, el contingut concret de les sessions d’aquest segon any pretén provocar una descoberta fonamental: l’íntim, profund i essencial vincle que existeix entre les experiències més específicament humanes que configuren la nostra quotidianitat (la por, la llibertat, el patiment, l’anhel d’una vida en plenitud, la necessitat de la comunitat...) i l’experiència de Déu i d’una vida il·luminada per la fe. Per aquest motiu, també resulta imprescindible iniciar els pares i mares a la vida de pregària, cosa que farem amb la participació quinzenal a l’Oratori.

Materials necessaris

-Oratori: Cal preparar la sala amb fotos o imatges de persones vinculades a l’Església del segle XX i XXI que han donat testimoni de la seva fe a través del seu lliurament als altres. Poden ser personatges coneguts, com la Mare Teresa de Calcuta, o persones menys conegudes però que realitzen una tasca a favor del proïsme. Es poden penjar les fotos a les parets o bé a terra.

-Cant meditatiu: Es pot cantar  el cant de Taizè “Ubi caritas et amor, Deus ibi est”, bé, “Pare fes que siguem u...”

-Proclamació de la Paraula: A la Bíblia ha d’estar preparat el fragment: Vida de la primera comunitat (Ac 2, 42-47)

-Gest simbòlic: Cal preparar un cor de cartolina amb el rostre de Jesús dibuixat. S’ha de retallar com a mínim amb tantes peces com membres del grup, com una mena de puzle. Les peces han d’estar recollides boca avall, sense que es vegi el dibuix. També cal tenir preparats bolígrafs o retoladors per a tothom.

Metodología
  1. La preparació de la pregària
  2. La pregària del cor
  3. L'escolta de la Paraula
  4. La pregària personal
  5. Sortida de l'oratori
Subscriu-te ara i podràs accedir durant un any a tots els continguts digitals d'aquest nivell.
Compartir