WhatsApp

La missió del responsable en la formació del catequista

Compartir

Les XXIII Jornades de responsables de catequesi van tenir lloc a La Salle Bonanova de Barcelona amb el títol La missió del responsable en la formació de catequesi els dies 28 i 29 de juny.

La Gna. Maria Granados, sosdirectora de la Comissió Episcopal d’Evangelització, catequesi i catecumenat de la Conferencia Episcopal Española va repassar què ens diu el nou Directori sobre la formació del Catequista. Ens va convidar a harmonitzar amb saviesa: L’atenció a les persones (catequista expert en humanitat), vetllar per la transmissió de les veritats de la fe (coneixements Bíblics i catequètics), vetllar pel creixement personal (tenint present el procés personal de la fe), amb una dimensió comunitària (que és el lloc essencial de la vivència de la fe) i amb el dinamisme espiritual de pregària i silenci de trobament personal amb Déu d’on brolla l’experiència continua de la fe. I, alhora, evitant el perill intimista amb una preocupació pel bé comú, és a dir, amb una obertura de la catequesi a la dimensió social i a les diverses situacions de la persona i de la pòpia comunitat. (cf. DC 135). 

A la tarda del primer dia, Mn. Antoni Elvira, delegat d’Urgell, ens va parlar de com fer arribar la formació als catequistes. Va parlar dels diversos nivells de formació i va convidar a planificar i programar al formació partint d’un petit programa de formació veient les motiviacions i necessitats reals. Caldria començar per observar la situació inicial, interpretar i valorar aquesta situació, planificar idealment la formació, programar i aterrar aquesta formació, i experimentar com va i fer avalació per poder tornar a començar aquest procés.

Aquestes formacions van anar acompanyades del treball per grups i les posades en comú.

El dissabte 29, Mn. Xavier Romero ens va convidar a redescobrir l’actualització del material del SIC: Fer catequesi, ser catequista, que es reditarà el mes de novembre, com un punt de partença per acollir als nous catequistes, però també com a inici de la formació de catequistes a les parròquies.

Les Jornades van ser un temps també per a la pregària comuna i la convivència que porten a compartir experiències i situacions en la vida de la catequesi de les nostres diòcesis.

El Bisbe Francesc Conesa, president del SIC va cloure les Jornades que va acompanyar i presidir.

Vam ser convidats a participar a les Jornades de novembre (8, 9 i 10) a Tarragona.

Mn. Joan A. Castillo, delegat de Vic 

Podeu veure una selecció de fotografies al següent enllaç: AQUÍ

 

Catequista