WhatsApp

XIV Jornades de Formació per a Catequistes a Solsona

Compartir

El primer cap de setmana de novembre, Solsona va acollir les XIV Jornades de Formació per a Catequistes, organitzades pel Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC). Les jornades van ser presidides pel bisbe Francesc Conesa, president del SIC, i Mn. Joan Àguila, director, i hi van participar uns 200 catequistes de tots els bisbats de Catalunya i les Illes, amb un bon grupet destacat de catequistes del nostre bisbat. La Sala Polivalent de la ciutat de Solsona -cedida per l’Ajuntament de Solsona per a aquesta ocasió- va ser el lloc on es van dur a terme les jornades.

El divendres a la tarda-vespre es va començar amb la presentació de les jornades a càrrec del president i del director del SIC, per seguir amb el res de vespres. Tot seguit, van poder compartir un sopar fred a peu dret a la Sala Polivalent. Després de sopar es van fer grups de catequistes i es van dividir en dues visites nocturnes: una a la catedral de Solsona i l’altra al Museu Diocesà i Comarcal. El primer dia va acabar amb una pregària a la catedral.

El dissabte, després del res de Laudes, va tenir lloc la primera ponència: “Mistagògia: valorar i agrair el do rebut” a càrrec de Mons. José Rico Pavés, bisbe de Jerez. Després Mn. Joan Àguila va conduir un taller sobre la ponència anterior. Havent dinat va haver la segona ponència amb el títol: “La Mistagògia a la litúrgia” amb Mn. Jaume González Padrós, per continuar amb un altre taller a càrrec de Mn. Jordi Font sobre l’ús dels símbols litúrgics. En acabar tot el grup es va dirigir al santuari del Miracle per celebrar l’eucaristia. Havent sopat es va celebrar una Vetlla de pregària a la catedral de Solsona.

El diumenge va començar també amb el res de Laudes i va tenir lloc l’última de les ponències: “La dimensió mistagògica en la iniciació cristiana” amb D. Juan Carlos Carvajal. En finalitzar aquesta xerrada tots els participants es van dirigir a l’església del Cor de Maria on es va celebrar l’eucaristia de cloenda de les jornades, que fou presidida pel bisbe Francesc Conesa i concelebrada pels mossens membres del SIC i altres de la diòcesi.

Una bonica foto de grup i el cant en rotllana de l’hora dels adéus van cloure aquestes jornades de catequesi en què la nostra diòcesi ha estat, per primera vegada, seu acollidora.

Redacció: Bisbat de Solsona / Fotos: Ramon Estany i Bisbat de Solsona

 

Podeu veure un resum fotogràfic de les jornades aquí.

Catequista