WhatsApp

Coneixem Jesús 1

2. No tinguis por! Confia!

Sessió de Tabor

Si l’opció metodològica per al primer temps tenia com a eix vertebrador el testimoni personal en clau de primer anunci, en aquest segon temps l’objectiu consistirà a recollir tot el que ens hauran transmès de manera vivencial els testimonis i situar-ho en un context d’iniciació cristiana en clau adulta, apropant-se així a les veritats fonamentals de la fe i ajudant els pares i mares a descobrir amb més profunditat la persona de Jesucrist i la bellesa de l’evangeli. Per això, el contingut concret de les sessions d’aquest segon any pretén provocar una descoberta fonamental: l’íntim, profund i essencial vincle que existeix entre les experiències més específicament humanes que configuren la nostra quotidianitat (la por, la llibertat, el patiment, l’anhel d’una vida en plenitud, la necessitat de la comunitat...) i l’experiència de Déu i d’una vida il·luminada per la fe. Per aquest motiu, també resulta imprescindible iniciar els pares i mares a la vida de pregària, cosa que farem amb la participació quinzenal a l’Oratori.

Materials necessaris

-Oratori: Cal preparar la sala. Les cadires s’han de posar en forma de U al voltant d’una estora sobre la que haurem posat una Bíblia oberta i una espelma. És important que a la sala on es porti a terme l’oratori (si no es tracta d’una capella) també hi hagi una imatge de Jesús crucificat o ressuscitat i una altra de la Mare de Déu. Igualment important és el sagrari.

-Cant meditatiu: Cal tenir preparat el cant de Taizè: “Nada te turbe, nada te espante. Quien a Dios tiene nada le falta”.(Sta Teresa de Jesús)

-Proclamació de la Paraula: A la Bíblia ha d’estar preparat el fragment: Jesús camina sobre les aigües (Mt 14, 22-32)

-Gest simbòlic: Cal preparar una espelma per cada nen o nena de la catequesi. Tenir disponibles llumins i una altra manera d’encendre-les

Metodología
  1. La preparació de la pregària
  2. La pregària del cor
  3. L'escolta de la Paraula
  4. La pregària personal
  5. Sortida de l'oratori
Subscriu-te ara i podràs accedir durant un any a tots els continguts digitals d'aquest nivell.
Compartir