WhatsApp

Jornadas de Catequesis de la CEE (7, 8 i 9 de febrer de 2023)

Foto final participants

 

9 de febrer de 2023
Compartir

Els dies 7, 8 i 9 de febrer del 2023, Barcelona ha acollit les Jornadas de delegados y responsables de Catequesis, Catecumenado y Primer Anuncio, a Martí Codolar, organitzades per la Comisión Episcopal para la Evangelización, Catequesis y Catecumenado, de la Conferència Episcopal Espanyola. A les quals, s'hi ha aplegat una centena de participants de 52 diòcesi d'arreu d'Espanya i les Illes, on el SIC també hi ha participat, amb presència de les 13 Diòcesi que conformen el Secretariat. 

Han estat uns dies on hem pogut gaudir de ponències, moments de diàleg, treball, testimonis i celebracions, molt acollidors i interessants que ens han permès connectar amb la realitat catequètica del territori Espanyol. Tot sentint el nostre Bisbe President, Mons. Francesc Conesa, Bisbe de Solsona; Mons. Javier Salinas, Bisbe Auxiliar de València; el nostre Director, Mn. Joan Àguila, Delegat de Tarragona i D. Francisco J. Romero, el Director del Secretariat de la Comissió.

El segon dia, acompanyats de Mn. Josep Maria Turull, el Rector, vàrem poder visitar la Sagrada Família, gaudint d'una jornada cultural i evangelitzadora, en la impactant bellesa de la simbologia de la Basílica. A més de la celebració eucarística a la cripta, celebrada pel nostre Bisbe Auxiliar, Mons. Sergi Gordo.  

Finalment, Javier Mª Prades, rector de la Universidad Eclesiástica San Dámaso de Madrid i Mn. Bruno Bérchez, Delegat d'anunci a la fe i la Iniciació Cristiana de la Diòcesi de Barcelona, acompanyats d'uns testimonis molt agradables i sincers, ens han apropat a la realitat actual de les nostres comunitats, adonant-nos de les dificultats i facilitats que suposa trobar Déu, avui dia. 

Tot plegat ha esdevingut una jornada de gran treball i reflexió per àrees i diòcesis, de la qual, els nostres delegats i delegades, marxen a casa amb un encàrrec: com acompanyar la responsabilitat de l'evangelització a cadascuna de les nostres famílies, parròquies, comunitats, i fins i tot, Bisbats!

 

Podeu veure un resum fotogràfic de la jornada en el següent enllaç.

I accedir a les ponències al canal de Youtube secretariado de catequesis CEE

 

 

Catequista